Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Bu kapsamda İşyurtları Kurumu aracılığıyla hükümlülere mesleki eğitim verildiğini ve üretim sürecine katıldıklarını ifade etti.
Bakan Tunç, İşyurtları Kurumu'nun adeta bir fabrika gibi çalıştığını belirterek, mobilya, tekstil, inşaat, onarım, gıda ve tarım gibi birçok alanda üretim yapıldığını söyledi.
200’den fazla meslek dalında üretim
Türkiye genelinde işyurdu müdürlükleri bünyesinde 1700 atölye ve tesis bulunduğunu dile getiren Tunç, "Ceza adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır. Bu doğrultuda ceza infaz sürecinde, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması için eğitimler veriyoruz. 200’den fazla meslek dalında üretim faaliyetleri gerçekleştirerek onların hem meslek edinmesini hem de ekonomik katkı sağlamasını sağlıyoruz." dedi.
Milli ekonomiye katkı
Bakan Tunç, işyurtlarında üretilen yerli ürünlerin vatandaşların hizmetine sunulduğunu ve bunun milli ekonomiye katkı sağladığını vurguladı. Atölyelerde üretilen ürünler, piyasaya sunularak hükümlülerin iş gücüne katılmasına ve meslek edinmesine fırsat yaratıyor.