Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararname, Siber Güvenlik Başkanlığı'nın görev ve yetkilerini detaylandırıyor. Yeni birim, siber güvenlik politikalarının ve stratejilerinin belirlenmesi, hedeflerin oluşturulması ve eylem planlarının hazırlanmasından sorumlu olacak.

Başkanlık, mevzuat çalışmaları ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayacak ve bu faaliyetlerin etkin bir şekilde uygulanmasını takip edecek.

Afyon’da kitap krizi: Yalan dilinize yuva yapmış! Afyon’da kitap krizi: Yalan dilinize yuva yapmış!

BİLGİ GÜVENLİĞİ İÇİN BİLİNÇLENDİRME VE EĞİTİM

Siber güvenlik bilinci oluşturmak, farkındalığı artırmak ve eğitim faaliyetleri düzenlemek de Başkanlığın öncelikli görevleri arasında. Bu kapsamda halktan kurumlara kadar her kesime ulaşmayı hedefleyen projeler geliştirilecek.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ VURGUSU

Türkiye’nin yerli ve milli ürün geliştirme kapasitesini artırmayı amaçlayan Siber Güvenlik Başkanlığı, girişimcilere destek sağlayarak dünya pazarında rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Ayrıca, siber güvenlik ekosistemi ile kamu, özel sektör ve üniversiteler arasında iş birliğini güçlendirmek için çalışmalar yapılacak.

KRİZ YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLARI

Kritik altyapıların korunması ve siber tehditlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla acil durum ve kriz yönetim planları oluşturulacak. Başkanlık, bu planlar çerçevesinde ortak operasyon merkezleri kurarak koordinasyonu artırmayı hedefliyor.

TATBİKATLAR VE AR-GE PROJELERİ

Yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen siber güvenlik tatbikatları, etkinlikler ve fuarlara katılım özendirilecek. Bunun yanı sıra, Ar-Ge ve teknoloji transferi çalışmalarıyla yenilikçi çözümler üretmek ve kapasiteyi kritik alanlara yönlendirmek planlanıyor.

Siber Güvenlik Başkanlığı, ayrıca, zafiyet tespiti ve mükerrer yatırımların önlenmesi için öncelikli alanları belirleyerek Türkiye’nin dijital güvenliğini sağlamada önemli bir rol üstlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi