Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemal Baykara, şehrin zengin tarihini ve kültürel değerlerini koruma adına başlatılan bu çalışmanın önemine dikkat çekti. Baykara, şunları söyledi:
"Şehrimizin kültürel birikimini her yaştan insanla paylaşmak, gençlerimize Afyonkarahisar’ın ruhunu hissettirmek için bu projeye başlıyoruz. Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanımız Burcu Köksal ile bir görüşme gerçekleştirdik. Daha önceki belediye başkanlarımızın bu konudaki çalışmalarını ve mevcut envanterleri kendisine sunduk. Başkanımız, yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirterek, bu projeyi tamamlamak adına destek vereceğini ifade etti. Ayrıca, alternatif mekan önerileri sundu. Siz değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu müzeyi şehrimize kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız.”
Uzman isimlerden önemli katkılar
Toplantıya katılan Yüksek Mimar Mahmut Ülker, geçmişte yapılan çalışmaları detaylandırırken, müze için en uygun mekanlar konusunda önerilerde bulundu. Prof. Dr. Ahmet Altıntaş ise kent tarihi ve müzede bulunması gereken bölümler hakkında önemli bilgiler sundu.
Kültür Bakanlığı Halk Sanatçısı Fikret Güzeldemir ve Emekli Öğretmen Mustafa Kemal Uyar, müzede Afyonkarahisar’a özgü müziklerin mutlaka yer alması gerektiğini vurguladı. Mimar İrfan Sepin ve Agah Bıyıkoğlu da düşüncelerini paylaşarak projeye katkı sağladı.
"Birlik içinde büyük işlere imza atalım"
Kent Konseyi Başkanı Ahmet Akkent ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, projeye olan desteklerini ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.
Ömer Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
"Afyonkarahisar’ın yaşayan kültür hazineleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu şehirde birlik ve beraberlik içinde çok değerli işlere imza atacağımıza inanıyorum. Kent Tarihi Müzesi, sadece geçmişimizi korumakla kalmayacak, geleceğe de ışık tutacak. Bu nedenle her kurum ve bireyin desteğini bekliyoruz."